Автори


Илия Налбантов Печат
Автор Administrator   
Събота, 29 Ноември 2008 02:14
Image От 1999 година е експерт в областта на политиката за сигурност и отбрана в централната администрация на Министерството на отбраната. От 1979 до 1999 г. е офицер от въоръжените сили на Република България. Ръководител на ведомствената експертна група, разработила Политическата рамка на Стратегическия преглед на отбраната – 2003 г.
Завършил е четиригодишен курс на НВУ „Васил Левски” и двугодишен курс на ВА „Г.С. Раковски”. Специализирал в Европейския център за изследвания на сигурността "Джордж Маршал” – Германия
Публикации в научни издания и периодичния печат по проблемите на политиката за сигурност и отбрана, гражданско-военните отношения и реформата в системата за обучение на офицерски кадри за въоръжените сили.
 
Елена Николова Печат
Автор Administrator   
Сряда, 01 Януари 2003 03:00

Елена НиколоваПостоянен кореспондент на изданието “Експерт-БДД” в Берлин. Завършила е специалност “Международни отношения” в УНСС и «Политология» в Свободния университет в Берлин. Участник в първата европейска конференция “Новите лидери на 21 век”. Член на международната организация “Млади европейци”. Има стаж в германския Бундестаг, работила е за немски фирми. Работи за “Експерт-БДД” от самото му създаване. Има публикации в български списания и вестници. Владее немски и английски.
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
Доц. д-р Чавдар Николов Печат
Автор Administrator   
Сряда, 01 Януари 2003 03:00
Доц. д-р Чавдар НиколовДекан на Стопанския факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград. \r\nЧавдар Николов е роден през 1954 година в София. Завършил е УНСС, а след това докоторат в Хумболтовия университет в Берлин. Автор е на пет публицистични книги за българския преход, на два учебника по финанси и един – по европейска интеграция. Член е на Съвета по евроатлантическа интеграция при Президента на Републиката. Член е и на Българско дипломатическо дружество. \r\n
E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
 
Димитър Костов Печат
Автор Administrator   
Сряда, 01 Януари 2003 03:00
Image Дипломат от кариерата с над 30 години стаж. Бил е трети секретар и член на делегацията на Конференцията по разоръжаване в Женева, втори секретар в постоянното представителство в Ню Йорк, зам. постоянен представител с ранг посланик в същото представителство, началник управление "ООН и разоръжаване" в МВнР, постоянен представител в Женева и в Ню Йорк, зам.-председател на Икономическия и социален съвет на ООН (ИКОСОС) и председател на Социалния комитет, зам.-председател на Специалния комитет по неупотреба на сила, председател на Комисията на ООН по разоръжаване.
 
Проф. Евгений Гиндев Печат
Автор Administrator   
Сряда, 01 Януари 2003 03:00
Проф. Евгений Гиндев Професор Евгени Гиндев е роден през 1936 г. в София. Завършил е три военни училища и Военната академия "Г.С.Раковски", инженер, полковник. Бил е заместник директор и директор на институт към БАН. Чете лекции в генерал-щабния факултет на ВА, в Техническия университет, УНСС и др. Има над 150 научни трудове.Член на Атлантическия клуб, Българското дипломатическо дружество, Националната асоцияция за международни отношения и др.
 
«НачалоПредишна123СледващаКрай»

Страница 1 от 3