Декларация на УС на БДД по повод Деня на дипломатическата служба Печат
Автор Експерт   
Сряда, 18 Юли 2012 17:30

 

Управителният съвет на БДД поздравява своите членове и приятелите на БДД, дипломатите и всички свързани с външната политика на Република България по случай професионалния празник на българската дипломация – 19 юли. Пожелаваме на всички тях и техните семейства успехи в служебната им работа и щастие в личния им живот. Техните усилия за осъществяване на външната политика на България са признати и заслужават широка обществена почит.

За съжаление тазгодишният празник е помрачен от поредната неоправдана административна разправа с група служители на МВнР – уволнението на 30 дългогодишни уважавани служители на министерството, което не може да бъде аргументирано с никакви професионални, финансови или каквито и да било други основания. УС на БДД осъжда този административен произвол и изразява солидарност със засегнатите колеги и техните семействата, които ще понесат последиците от този необоснован акт.

Призоваваме ръководството на външно министерство да престане да се занимава със самоцелни административни промени и да се съсредоточи върху реалните проблеми, които стоят на дневен ред пред българската дипломация – отменяне на мониторинга от ЕС върху България, присъединяване към Шенгенското пространство, развитието на отношенията на добросъседство със страните от региона и т.н.