Писмо до Премиера и министър на външните работи на Република България господин Марин Райков от 22.03. 2013 год. Печат
Автор Експерт   
Събота, 23 Март 2013 18:44

Управителният съвет на Българското дипломатическо дружество се обърна с писмо до Премиера  и министър на външните работи господин Марин Райков с предложение за включване на негов представител с дългогодишен опит в провеждане на избори в чужбина и административен капацитет в Изборния борд.

Текстът на писмото до Премиера е следният:

 

 

ДО

Г-Н МАРИН РАЙКОВ,

МИНИСТЪР - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И

МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР,

 

Във връзка с предстоящите избори за 42 –ро Народно събрание на Република България, Българското дипломатическо дружество /БДД/ предлага негов представител да бъде включен в инициирания от Вас Изборен борд.

 

Убедени сме, че като неправителствана организация с идеална цел, която обединява над 300 кариерни дипломати и експерти в областта на международните отношения и българската външна политика, БДД много подходящо се вписва във Вашата идея за широк диалог с представители на различни обществени кръгове и пълна прозрачност на изборния процес. От особена полза е обстоятелството, че наши членове имат опит в провеждането на избори в страната и зад граница, познават нормативната уредба, европейските практики и изискванията на ОССЕ, осъществявали са наблюдение на избори в други държави.

 

Отчитайки съображението Ви за оптимален формат на Изборния борд, БДД е готово да номинира само един член, който да съдейства предимно при комуникацията с международните наблюдатели. По-голям брой наши представители с дългогодишен опит в провеждане на избори в чужбина и административен капацитет биха били полезни на дейността на Ведомствената избирателна комисия в МВнР. Потвърждаваме нашето желание за включването на наши членове служители на дипломатическата служба в нейния състав.

 

За координатор и лице за контакт по поставените въпроси УС на БДД определи г-жа Павлина Попова, член на Управителния съвет ( Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , 0889-89 9454).

 

В очакване на Вашия отговор оставаме с уважение и пожелания за успех.

София, 22 март 2013 г.