Според бивш разузнавач, слаб президент организира спектакъл за престиж Печат
Автор Експерт   
Четвъртък, 13 Април 2017 14:04

Според бивш разузнавач, слаб президент организира спектакъл за престиж

Д–р Огнян Гърков

Откровение на израелския анализатор, разузнавач-легенда Яков Кедми (роден като Яков Йосифович Казаков) за „спектакъла САЩ в Сирия” пред водещия предаване в НТВ Владимир Соловьов (по бащи и дядовци Виницковский-Шапиро) на тема: употреба на отровен газ в Сирия – „ракетна реакция” на САЩ

Яков Кедми, преселник от СССР през 1969 г., през 1992-99 г. ръководител на Бюрото за връзки „Натив” (държавна структура, създадена от Бен Гурион за връзка с евреите от екс-СССР и страните от Източна Европа за координация на борбата за правото им на репатриране и организиране на заселването им в Израел) акцентира върху следното:

  1. По „CNN и всички останали тем подобни ТВ компании» били показани едни или други компоненти на взривни вещества и химическо оръжие, вкл. хлор и взрив, поразил хора.
  2. Поради облака жълт дим и отсъствието на показана поне една бомба-носител, Кедми отрича категорично да е използван «обичайния» силен нервнопаралитичен газ зарин: безцветен, без мирис, 1 грам зарин осмъртявал жертвата за минута. Нямало никакви външни признаци за употребата му, а и бомбите с газ не се самоунищожавали на малки късчета.
  3. Не е показано изведените в Турция жертви да са имали признаци за поражения от отровен газ, а в такива случаи преглед се извършвал минути след престъпното действие.
  4. Кедми оценява случилото се като инсценировка, предназначена за привличане на външен, зрелищен ефект. Не знае дали тя е планирана със съгласие от САЩ, но CNN и останалите подобни им ТВ компании, които си въобразявали, че диктуват дневния ред на събитията, в случая се проявили твърде неудачно. Както в казуса с Клинтън, която не бе избрана. Все пак CNN и сие са преживяли сега по-успешен рунд, след като многократно са призовавали САЩ да нанесе удари по Сирия. Причината Кедми вижда в изявата на Тръмп като слаб президент на Съединените щати. Слаб, защото нямал достатъчно политическа сила и решил да използва ситуацията за укрепване на престижа си на тема про-анти-руските инсинуации.
  5. Утешително за Тръмп било, че на тема съветска опасност като най-слаб президент на САЩ се е проявил Хари Труман с атомните бомби над Хирошима и Нагасаки. За да удовлетвори своето его – за престиж. Джон Ф. Кенеди бил посрещнат аналогично на Тръмп в Белия дом – «на щик». Отклонил натиска на Пентагона да нанесе ядрен удар по обекти в Съветския съюз, но «бидейки слабак», приел предложението за «авантюрата в Свинския залив» срещу Куба.
  6. Кедми не допуска, че САЩ имат готовност за системна промяна на политиката си в Сирия, но акцията на Тръмп е в природата на щатската демокрация. Слабият президент винаги търси някаква успешна акция, за да укрепи своя престиж. Като Тръмп.

д-р Огнян Гърков,

с л.д.р. посланик