Американска фирма без да иска разкри тайни планове за Украйна Печат
Автор Експерт   
Сряда, 05 Декември 2018 00:06

Американска отбранителна фирма без да иска разкри тайни планове за Украйна

Американската отбранителна фирма Mission Essenteil публикува в Linkedin обява, че наема специалисти за «извънредна секретна операция в Украйна». Обявата е «качена» на 16. 11. 2018 г., т.е. няколко дни преди инцидента с трите украински кораби в Креченския пролив.

Минималните изисквания са: американско гражданоство и владеене на украински и английски, говоримо и писмено. Кандидатите трябва да познават културата и обичаите и да  притежават способност да остават неразпознати като чужденци сред местното население, да се справят в трудна среда, при необходимост в уславията на бойна зона. За място на месторабота е посочен Миколейвив в Украйна. От текста става още ясно, че кандидатите очевидно ще трябва да подпомагат американски персонал, включително в „бойни зони” в Източна Украйна.

Mission Essenteil  със седалище във Вашингтон работи главно в сферата на разузнаването и военните операции по поръчки на американското правителство.

Предвид на това, че САЩ многократно са уверявали, че не участват в конфликта в Украйна, обявата представлява оперативен провал на сигурността от Mission Essenteil.

Информацията е публикувана в изданието за геополитически анализи South Front с адрес: https://southfront.org/us-military-contractor-is-hiring-personnel-to-support-classified-contingency-operations-in-ukraine/

Всъщност не би трябвало това да представлява изненада за наблюдателите и анализаторите, които знаят много добре, че през последните години в Украйна са пребивавали не само представители на разузнаването на САЩ в СВУ, инструктури за военно обучение от Великобритания и САЩ, доброволци от Европа и др., но и сили от частни военни армии, военни подразделения от Полша и САЩ, а напоследък и военни стратези, разработващи конкретни сценарий на военни операции. За това обаче изданието South Front не казва нищо. Други теми са доставките на оръжие и лечението и отдиха на украински военни, включително от два от най–известнвите с жестокостите си батальони, срещу което протестираха в някои български курортни селища.