Плажен коментар на протестните демонстрации в Москва Печат
Автор Експерт   
Вторник, 06 Август 2019 08:36

Плажен коментар на протестните демонстрации в Москва

Огнян Гърков

Московчани, собственици на жилища по българското Черноморие, споделиха, че демонстрациите в знак на недоволство срещу отказа да бъдат регистрирани близо 30 кандидати за местните избори в Москва през септември т.г., не представляват интерес за тях и близките им.

Те се интересували основно от социалната политика на руското правителство и олигарсите: ще има ли достатъчно работни места в Москва и в Русия, дали хората ще са прилично заплатени и социално осигурени, от цените на дребно и под. Демонстрациите били пореден израз на борби между едрата олигархия, заграбила Русия и силоваците, които искали да си откъснат част от баницата. Говорело се, че олигархията финансирала демонстрациите с 1 милиард рубли. За наличието на организация индикирало обстоятелството, че сред арестуваните над 1200 души на 27 юли т.г. половината не били московчани.

Отделно от САЩ вероятно „са се поизръсили” за антипутинските лозунги. За стабилността на президента свидетелства „неочакваната” в близкото минало кончина на милиардера Березовски в изгнание във Великобритания, който дръзнал да пише писмо с претенции до президента.

Относно изявленията, че хакерът Бойков би могъл да се яви като свидетел по казуса с НАП у нас, руснаците „изразиха опасения” да не би - по руски практики - младежът да не доживее началото на процеса срещу фирмата дори и в затвора.

Иначе руската психоза за продажба на жилищни имоти в България за сметка на закупуване в Турция продължавала. И на изместване на предпочитанията „за отдих от родната им действителност” - от България в южната ни съседка. Кметът на турски средиземноморски курорт дори изглезил през т.г. „лоялните към Кремъл почиващи” с разрешение за провеждането на руската акция "Безсмъртният полк" в парка.

 

6 август 2019 г.