Новият посланик на САЩ в Молдова –бивши рейнджър от специалните сили Печат
Автор Експерт   
Понеделник, 28 Юни 2021 17:00

Новият посланик на САЩ в Молдова –бивши рейнджър от специалните сили

Дмитрий Седов, 27.06.2021

Дерек Хоган подготвя демократични избори на брега на Днестър

Световната общност, увлечена от разгорещените дебати за естеството на коронавируса, пренебрегна друг тектоничен процес, който може да повлияе на съдбата на Европа.

Най-проницателните правозащитници забелязаха преди четири години, че НАТО тихомълком започва операция за трансплантация на румънски роми от стара Европа обратно в тяхната етническа родина. Вярно е, че алиансът няма право да прави това.   Ако Румъния е член на НАТО, а освен това и на Европейския съюз, кой би дръзнал да премести гражданите на една страна членка в друга?

Но те се осмелиха. Лондонската полиция започва да обгражда лагерите на румънските цигани в Хайд Парк, да ги залавя, да ги товари на самолети и да ги изпраща в другия край на континента.  И това става за сметка на британските данъкоплатци. В това отношение доблестните французи не бяха по-добри от британците, които също дадоха конкретна насока на румънските си съюзници.

Истинските борци за човешки права не вдигнаха голям шум около този етнически експеримент и таборът отиде в небето без песни и танци.

Първоначално всички смятат, че старата Европа не харесва циганската престъпност, което силно разстройва заможните европейци. Колко горчиви сълзи са изплакали наивните германски туристки, които са открили съдбата си в лицето на елегантен, красив французин на Карловия мост в Прага!  Какъв шок ги очаква, когато полицията им обяснява, че французинът, който е изчезнал с чантите и бижутата им, изобщо не е французин, а циганин от братска страна на НАТО!

Това обаче не е причината за тежкия етнически експеримент на Северноатлантическия блок.  Просто истинските военни си спомнят за последиците от циганизацията на австро-унгарската армия по време на Първата световна война.   След това ромските войници започнали широка продажба сред цивилното население не само на боеприпаси, провизии и конски впрягове, но и на амуниции и оръжия, дори на оръдия.

Генералите не искаха да го правят отново и започнаха да дегарганизират съюза. Тази намеса в процеса на проникване на ромите във военните структури на НАТО обаче не отчита всичко. Оказа се, че в Румъния вече има батареи на НАТО за противоракетна отбрана, охранявани от румънски части.  Като се има предвид етническата и културната близост на румънците и ромите, депортирането може да доведе до въвеждане на пазарни отношения в охраната на тези обекти с далечни последици.

Освен това Брюксел (и Вашингтон, разбира се) откри, че Молдова все още не е част от Румъния. Тя е само за да бъде включена в общността на цивилизованите нации. А циганите са и в Молдова, което е изключително опасно, защото привличането на Молдова към цивилизования свят ще изисква много долари. Не стига, че тези долари са отлетели на вятъра под звъна на ромските китари и под звъна на монистите на волжките красавици.

Затова Брюксел (и Вашингтон, разбира се) приложиха план "Б", наречен "Контраофанзива". Според този план потокът от депортирани роми ще се срещне с потока от афроамериканизация на Румъния и бъдещата ѝ част - Молдова.

Ръководството на посолството на САЩ в Молдова е поверено на бившия рейнджър от специалните сили на САЩ, афроамериканеца Дерек Хоган.  След едноседмичен курс в Държавния департамент, на който Дерек е убеждаван да не удря в челюстта веднага след запознанството си, той е изпратен в Кишинев, за да възстанови реда.   Вече две години той създава държавна казарма в тази страна, като обяснява на молдовските граждани правата им при избора на назначените от него лица на държавни длъжности в съответствие с наръчника за гарнизони на специалните сили на САЩ.

Истината има всички основания да подозира, че след успешните избори за молдовски парламент на 11 юли Дерек ще изпрати президента Майа Санду във военна пенсия с резиденция в Охайо и ще започне да води афроамерикански морски пехотинци в ромските махали, за да ги обгърне с плътен пръстен на приятелство и вероятно любов.   В резултат на това спонтанната румънизация на Молдова като бъдеща част от Румъния на НАТО ще бъде спряна, а началниците на щабовете ще въздъхнат с облекчение: ще има шанс базите на НАТО в този сегмент от разширяването на Алианса на изток да не бъдат откраднати.