Посланик Илко Шивачев бе отличен със златния почетен знак на Кувейт Печат
Автор МВнР   
Четвъртък, 07 Юли 2011 22:09
30.06.2011 10:33 Събития , страница на МВнР
Във връзка с окончателното си отпътуване от Кувейт, на 27 юни 2011г., посланик Илко Шивачев се срещна с министър-председателя на страната шейх Насър Ал-Сабах и министъра на външните работи, шейх Мохамед Ал-Сабах. Във връзка с окончателното си отпътуване от Кувейт, на 27 юни 2011г., посланик Илко Шивачев се срещна с министър-председателя на страната шейх Насър Ал-Сабах и министъра на външните работи, шейх Мохамед Ал-Сабах.
   
По време на срещата, кувейтският премиер оцени доброто ниво на двустранните отношения и заяви, че през последните две години българо-кувейтският диалог е на ново, по-високо равнище. Шейх Насър Ал-Сабах връчи златния почетен знак на правителството на посланик Илко Шивачев за принос в развитието на българо-кувейтските отношения. Посланик Шивачев благодари на кувейтския премиер за приятелското сътрудничество и добрите условия за дейност на посолството.
           
Oт своя страна и министърът на външните работи шейх Мохамед Ал-Сабах изказа благодарност на българския посланик за положените усилия и оцени работата на българското посолство като „отлична”.